Selecteer een pagina

Een zwangerschap is een bijzondere tijd. Er groeit nieuw leven in jouw lichaam en als partner ben je getuige van de veranderingen die plaatsvinden. Als je bewust om wilt gaan met deze wonderbaarlijke periode zijn er genoeg cursussen die je hierbij helpen.

Waarom geef ik zwangerschapsyoga?

Waarom yoga? Yoga brengt lichaam en geest in balans. Door yogahoudingen te beoefenen heeft dit niet alleen fysiek effect maar ook mentaal en energetisch. Je kunt fysiek soepeler worden, meer ontspanning en daardoor ook meer rust in je hoofd. Je kunt er meer energie van krijgen doordat de meridianen in je lichaam beter doorstromen.

Yoga maakt je bewust van je lichaam, je houding, je (spier) spanning en ontspanning. Tijdens het beoefenen van yoga kun je je ook bewust worden van emoties. Dat kan je verassen, misschien was je je hier eerst niet bewust van maar dient het zich nu aan. Nu in een veilige omgeving mag het losgelaten worden. Niet omdat iemand dat zegt ( jijzelf of een ander) maar omdat het gebeurt, zonder dat jij er iets voor doet. Dat is de wijsheid van ons lichaam en het leven dat door ons heen leeft. Het enige dat jij hoeft te doen is het waar te nemen. Net als met gedachten die soms als opdringerige passagiers in een druk treinstation willen passeren. Ze hebben allemaal haast en vinden zichzelf allemaal even belangrijk. Op het moment dat je verzet ervaart en het treinstation dicht gooit, hopen de passagiers zich op, het worden er steeds meer en het kan niet doorstromen. Vaak als je dan weer een moment stil bent en een kijkje neemt in het station komen ze met horden tegelijk. Oh daar heb je ze weer…Maar gelukkig ben jij je gedachten niet en kun je dit aanschouwen.

Relatie met jezelf

Een zwangerschap is een uitgelezen kans om de relatie met jezelf (weer) op te pakken. Fysiek, mentaal en emotioneel. Vanuit het contact met jezelf, jouw lijf en alles wat zich in jou aandient kun je voeling houden met jouw waarheid. Wat is belangrijk voor jou? Wat voelt goed vanuit vertrouwen of wat doe je uit angst van jezelf of de omgeving? Je lichaam heeft alle antwoorden. Je hoeft alleen maar te luisteren..